fbpx Menu

Veelgestelde vragen | FAQ

Waarom heb ik een Personal Trainer nodig?

Er zijn verschillende redenen om samen te werken met een Personal Trainer. Een  veelgehoorde reden is een stok achter de deur hebben om te sporten en het maximale uit de training te halen. Andere redenen zijn; tot nu toe geen bevredigende resultaten boeken, vastlopen, begeleiding nodig hebben  op het totale pakket training & voeding, afvallen, gepusht willen worden etc.

Kan ik eerst een persoonlijke intake krijgen voordat ik kies voor Personal Training?

We werken standaard met een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens dit gesprek merk je of er een ‘klik’ is met degene tegenover je en krijg je alle informatie die je nodig hebt. Ook krijg je uitleg over het traject en kiezen we indien gewenst samen het pakket wat bij jou past. Als je ervoor kiest om te starten doen we meteen een weging en stellen we vragen over je dagelijks leven i.v.m. voedingsbegeleiding.

Wat is de duur van een traject?

De duur van het traject is 6 of 12 maanden. Het pakket wordt samen met jou gekozen en binnen deze afgesproken tijd behaal je gegarandeerd resultaat n.a.v. jouw doelen. Omdat je minimaal 6 maanden begeleiding krijgt is de kans groot dat je ook na deze begeleiding zelf je gezonde levensstijl weet te behouden. Het is ook mogelijk om een flexibele maand af te nemen. Tijdens deze maand kun je kijken of Personal Training voor jou werkt.

Hoe lang mag ik doen over mijn pakket?

Bij het afsluiten van het pakket is de afgesproken termijn (1, 6 of 12 maanden) meteen de minimale en maximale looptijd van het pakket. Als er lessen niet gegeven kunnen worden i.v.m. vakanties of onvoorziene redenen, kunnen deze ingehaald worden. In het 12 maanden pakket is een vakantieperiode van 4 weken inbegrepen in de jaarprijs. 

Wat als ik een afspraak wil afzeggen of verzetten?

Een afspraak met een Personal Trainer dient uiterlijk 24u van tevoren afgezegd te worden, telefonisch of via WhatsApp. We doen ons best om deze afspraak dezelfde week nog in te plannen. Als dit niet lukt zal de les later worden ingehaald.
Als je niet 24u van tevoren de afspraak afzegt komt de afspraak te vervallen. Dit omdat we dit moment voor je hebben vrijgehouden en wegens strakke agenda’s dan geen mogelijkheid meer hebben om te herplannen.

Hoe vaak train ik per week met een Personal Trainer?

Onze pakketten variëren van 2-4 keer trainen per week. Uiteraard kan je zelf extra trainen als je dit wenst.

Hoe vaak per week moet ik minimaal trainen om resultaat te behalen?

Het minimum is 2 keer trainen per week, vandaar dat we geen pakketten aanbieden voor 1 keer trainen per week.

Wat voor soort work-outs kan ik verwachten?

We zijn gespecialiseerd in krachttraining, functional training en circuit training. We kiezen de manier van trainen die het beste bij je past, meestal is dit een combinatie van krachttraining en functional training (trainen met lichaamsgewicht). We adviseren om voor aanvang van de training zelf op te warmen met cardio.

Waar worden de trainingen gegeven?

De trainingen worden gegeven bij Basic Fit, op de locatie Dwarsdijk 78 te Rotterdam IJsselmonde. Een lidmaatschap bij Basic Fit is daarom noodzakelijk. 

Ik wil ook graag begeleiding met voeding, hoe werkt dit?

Het is zeker mogelijk om begeleiding te krijgen met voeding, zowel met als zonder Personal Training. In combinatie met Personal Training krijg je voor een aanvullend bedrag van EUR 49 per maand voedingsbegeleiding. Dit houd in dat je een op maat gemaakt voedingsplan krijgt voor aanvang van de eerste les. Je wordt regelmatig gewogen op onze speciale weegschaal en krijgt eens per 3-4 weken een aanpassing in je voedingsplan. Ook kan je uiteraard met al je vragen bij ons terecht. Zonder Personal Training bieden we een voedingstraject aan van 3 maanden voor EUR 150.

Wat zijn de kosten van Personal Training?

De kosten van Personal Training variëren van EUR 32,50 – 52,50 per les, afhankelijk van het gekozen pakket.

Hoe werkt de facturering en betaling van Personal Training?

Je krijgt een maandelijkse factuur, de betaling hiervan verloopt via automatische incasso.

Is het mogelijk om in termijnen te betalen?

Voor Personal Training betalen de meeste klanten maandelijks per automatische incasso. Je betaalt per maand voor het aantal lessen wat bij jouw pakket hoort.
Voor het losse voedingstraject van EUR 150 is geen betaling in termijnen mogelijk.

Kan ik bij de Personal Trainer ook terecht voor adviezen met betrekking tot voeding, training en mindset?

Zeker, tijdens de lessen staan we geheel tot je beschikking. Ook kan je met je vragen bij ons terecht via mail, WhatsApp of telefonisch. Op zondagen werken we niet.

Ik heb een blessure of (chronische) aandoening, kan ik ook bij jullie terecht voor Personal Training?

Geef in het intakegesprek aan als je een blessure of (chronische) aandoening hebt. We zullen dan besluiten of je bij ons terecht kunt voor Personal Training. We hebben ervaring met het begeleiden van klanten met bepaalde blessures of aandoeningen.

Hoe gaat het inplannen van afspraken voor Personal Training in het rooster in zijn werk?

Nadat we een overeenstemming hebben bereikt over het pakket leggen we meteen de agenda’s naast elkaar. Afhankelijk van het aantal lesuren per week leggen we meteen de trainingsmomenten vast. Dit zijn in principe vaste tijden maar kunnen in onderling overleg aangepast worden. We zijn zoveel mogelijk flexibel in het inplannen van de lesuren.

Op welke dagen kan ik terecht voor Personal Training?

We zijn beschikbaar van ma-vr van 9:00 – 21:00 en zaterdag van 9:00 – 12:30. Afhankelijk van de huidige beschikbaarheid en jouw mogelijkheden worden de lesuren ingepland.

Moet ik ook lid zijn van de sportschool waar de Personal Training gegeven wordt?

Om Personal Training van ons te krijgen is een lidmaatschap (of dagpas) bij Basic Fit een vereiste.

Is het mogelijk mijn pakket tussentijds te beëindigen?

We sluiten een overeenkomst voor een bepaalde periode, het is niet mogelijk om tussentijds het pakken eenzijdig te beëindigen.